Scroll Top
Sportfotografie
Sportfotografie, weer een hele andere tak van sport… Ja, alleen modellen fotograferen is natuurlijk erg leuk, maar om zo nu en dan ook eens wat anders uit te proberen is ook niet verkeerd. Naast het modellen doe ik ook aan popfotografie en zo nu en dan pik ik er een bruiloftje mee. Maar mijn hoofdgerecht is en blijft wel modelfotografie.
Sportfotografie doe ik al helemaal nooit, maar daar kwam toch nog verandering in. Een tijdje terug namelijk kwam FC Twente op bezoek bij RVVH, onze plaatselijke voetbalclub, voor de beker. Wij, van RTV-Ridderkerk, zouden daar TV opnames gaan maken, super allemaal. Maar helaas kon dat feestje niet doorgaan. Endemol verzorgde de TV opnames voor SBS-6 en dus mochten er verder geen opnames gemaakt worden. Ook niet door zo’n lullig lokale omroepje als RTV-Ridderkerk, met zo’n twintig kijkers. Dat was ff jammer, had er juist veel zin in om zoiets vast te leggen. Wel mochten er een aantal fotografen foto’s komen maken…. hmmm, ok had ik dan wel nooit gedaan, maar eens moet het de eerste keer zijn. En dus had ik mij opgegeven als zijde fotograaf voor RTV-Ridderkerk.
Speciaal voor de wedstrijd een visstoeltje gekocht zodat ik een beetje op de echte persfotografen zou lijken. Het enige verschil was dat die gasten nog grotere lenzen hadden dan ik. Tijdens de wedstrijd merkte ik al snel dat ik te vaak de wedstrijd als toeschouwer aan het bekijken was dan als fotograaf, vergat waarvoor ik daar zat. Het was dan ook een leuke wedstrijd, zowaar wist RVVH het tot de blessure tijd vol te houden op een 0 – 0, wat natuurlijk erg knap was. Blunder keeper, en het was voor RVVH over met de pret. Ben wel één van de weinige die dat doelpunt op de gevoelige plaat heeft weten vasttegelegen. Leuke ervaring, daarna nog eens gegaan.
Misschien ook leuk