Viking obstacle run

Petertje is weer eens op pad gegaan, dit keer naar Nijmegen. Goeie genade ook niet echt naast de deur. Maar je moet er ook wat voor overhebben, want de Viking obstacle run mud edition stond op het programma. De wat? Ja inderdaad, dat vroeg ik dus ook. De Viking obstacle run mud edition is een soort van hardloop wedstrijd met een aantal hindernissen en die dan vooral te maken hebben met modder. Altijd leuk, zeker om te fotograferen, nee, ik ga er zelf niet in liggen.

Daar aangekomen merkte ik meteen dat dit een groots gebeuren was. Er waren speciale parkeervelden aangelegd. Genoeg verkeersregelaars, dus dit moet wel groot evenement zijn. En dat bleek inderdaad het geval. Wel honderden deelnemers, die graag door de modder willen ploeteren. Toch wel een vreemd gebeuren, zeker hoe de deelnemers worden klaargestoomd, lijkt wel een sekte. Oer kreten, harde muziek… yes we are vikings… ik dacht het niet, maar goed, ze hadden er wel lol in.

Plekje opgezocht om te fotograferen, het was snel duidelijk dat ik niet de enige was met een fototoestel. Weer genoeg mensen gesproken, altijd leuk. Er waren er ook een aantal die hun foto’s weer verkochten aan de deelnemers. Tja, ook een manier. Maar hierdoor merkte je dat de deelnemers erg bewust waren van de camera’s. Veel lachen naar het vogeltje enzo. Hoeft voor mij niet, dat poseren doe ik wel met andere shoots 🙂 Maar ondanks dat was het wel weer een mooie dag, goed weer, veel kunnen schieten en weer een nieuwe ervaring rijker.

Misschien ook leuk