Mr. Huffy

Knopje op de camera om te filmen begin ik steeds vaker te vinden. Filmen altijd al leuk gevonden net als fotografie, zo ben ik vrijwilliger hier bij de lokale omroep, RTV-Ridderkerk. Begonnen als DJ van een radioprogramma, maar nu veel meer werkzaam als filmmaker. Korte sfeer impressies, filmen, interviewen en zelfs monteren, erg leuk. Als ik voor RTV-Ridderkerk bezig ben, dan gebruik ik ook de spullen van deze omroep, maar daar komt nu verandering in. Heb nu zelf m’n eigen spullen en daar moet ik toch een heel eind meekomen, dacht ik zo.

M’n eerste filmopdracht kwam dit keer van Romanova Victoria, madame Romanova, al een aantal fotoshoots mee gedaan. Aantal acts van haar op de gevoelig plaat mogen vastleggen. Maar dit keer wilde ze dus film. Nou dat moet kunnen… en wat is de act die we moeten gaan filmen? Ja, dat is Slangenbezweerster …eh… wat? Slangenbezweerster! Oftewel een act met mijn slang, een python, zo’n grote gele. Eh, ok, moet kunnen. Deze meneer weegt ongeveer zo’n 2 kilo. Een kleintje dus, wordt als het goed is nog een heel stuk groter.

Deze keer Romanova opgehaald, gelukkig woont ze niet zo ver, dus dat was voor mij een kleine moeite. Doe ik normaal niet, maar ze had niemand die haar kon brengen, en met zo’n slang opschoot met openbaar vervoer is ook niet echt een goed idee. Mr. Huffy, ’t Slangetje, in een speciale reiskoffer gedaan, en op naar de ’studio’.
Mr. Huffy was toch wel onder de indruk van mijn ‘studiootje en dan vooral de lampen. Meneer strekte zich geheel uit om een kijkje te nemen. Te grappig om te zien. Het was allemaal nog best lastig om dit goed te filmen. Mr. Huffy was zeer onvoorspelbaar en had ook weinig zin om mee te werken. Uiteindelijk hebben we de shoot over twee dagen verspreid, de tweede keer ging het al een heel stuk beter. Uiteindelijk een kort promo filmpje voor Romanova Victoria gemaakt met haar act Slangenbezweerster.

Mocht je haar en Mr.Huffy willen boeken, ga dan naar haar website: www.madameromanova.com

Misschien ook leuk