Doel Dian

Weer een shoot gepland met Dian, gelukkig heb ik die nog niet zo vaak gefotografeerd šŸ˜‰ EĆ©n van mijn vaste modellen, altijd leuk en gezellig. Doordat ik best vaak met haar gewerkt heb maakt dat het ook meteen lastig om toch weer iets nieuws te verzinnen qua thema. Nu hadden we al een tijdje het idee om in een verlaten gebouwen of iets dergelijks te gaan fotograferen. Maar waar vind je zoiets in Nederland? Als je dat wilt moet je toch naar onze zuider buren gaan. In BelgiĆ« staan veel gebouwen leeg en men laat ze dan ook zo staan, niet meteen een sloopkogel er door heen zoals in Nederland. Meest bekende plek op dit gebied is wel het dorpje Doel.

Doel, de spookstad van Belgiƫ. Door industrie en de nabij gelegen kerncentrale woont hier nagenoeg niemand meer. Veel mensen zijn verhuisd, wat ik had begrepen wonen er nu nog 28. Dus er staat veel leeg, een mooie plek waar veel urban fotografen naar toe gaan. Dus ook ons doel werd Doel.

Het is een stukje rijden, even zoeken, maar dan heb je ook wat. Vreemde plek, we keken onze ogen uit. Eerst een rondje gereden en daarna een plek opgezocht om te gaan fotograferen. Er staan wel overal hekken, maar dat stelt niet zoveel voor. Vrij snel sta je in een verlaten gebouw of huis, en dus kon de shoot beginnen. Wel leuk om weer eens op een ander plek te fotograferen.

Later hoorde ik van verschillende fotografen dat de mensen die er nog wonen totaal niet blij zijn met al die mensen die komen kijken en of fotograferen. Men wordt zelfs aangesproken en verzocht om weg te gaan. Gelukkig hebben wij daar geen last van gehad. We konden vrij rustig en ongestoord werken. Weer een leuke nieuwe ervaring rijker.

Misschien ook leuk