Luxenburg Belgie Frankrijk

Dit een ander rondje Europa gedaan, oftewel Luxenburg, Belgie en een stukje Frankrijk. Ik ben altijd een behoorlijke globetrotter geweest. Was overal op deze aardkloot wel te vinden, maar nu eens wat dichter bij huis gezocht. Dat heb ik toch niet zo vaak gedaan. Nou dit keer ook niet te ver gegaan. Eerst naar Luxemburg de stad Luxemburg, nooit geweest, toch wel erg leuk, lekker rustig, en ontzettend schoon. Er was ook nog het één en ander te doen, er was een soort van festival gaande. Dan ziet zo’n stad er gelijk veel gezelliger uit, alleen maar omdat er van alles om je heen gebeurd.

IMG_9317 IMG_9320 IMG_9332 IMG_9365

Daarna met de Seat naar Brussel gereden. Wow, wat een wereld stad is dat toch! Wel eens geweest, maar dat was al zo lang geleden, weet ik maar weinig meer van. Tuurlijk Manneke pis opgezocht….tja, wat moet je daarvan zeggen. Honderden toeristen dringen om een fotootje te kunnen maken. Maar goed, je moet hem ooit gezien hebben, net zo’n verhaal als met de zeemeermin van Kopenhagen (Denemarken), stelt ook geen reet voor. Verder lekker door de stad gehobbeld, busje gepakt, hop on en hop off. Wel zo makkelijk, zie je gelijk alles van zo’n stad. Maar wat ik al zei, wat een wereld stad. Heerlijk gegeten, jawel aan de mosselen….lekker, eet ik eigenlijk te weinig.
IMG_9379 IMG_9395 IMG_9408 IMG_9422 IMG_9432
Vervolgens zijn we naar Honfleur, Frankrijk gegaan. Ook een leuk stadje, erg toeristisch, wel begrijpelijk. Gezellig, lekker op de kade eten en wat drinken, wat wil een mens toch meer. En dat allemaal toch niet heel ver weg van Nederland. Dus ja, waarom altijd zo ver, hoeft toch helemaal niet. Volgende keer blijven we gewoon in Nederland. Ook een idee. Een tijdje in Honfleur gebleven, vooral de omgeving verkend met de auto. Veel gezien.
IMG_9446 IMG_9461 IMG_9467
En daarna zijn we weer naar Belgie gereden, dit keer naar Brugge. Misschien nog meer toeristen dan Hoefler, maar ook dit een geweldig standje. Mooi en gezellig, tourlijk een terrasje vatten en weer door de stad verkennen, en dan weer een terras pakken. Ideaal om zo een stad te verkennen. Ook weer veel gezien. Al met al wederom een leuk rondje Europa.

IMG_9471 IMG_9490 IMG_9500 IMG_9509

Misschien ook leuk