China – Beijing

Een een lang weekje naar Beijing, toch leuk even er tussen uit. Nog nooit in China geweest dus mooi een gelegenheid om dit land ook af te vinken van het lijstje. Slaat natuurlijk nergens op, want China is wel wat meer dan alleen Beijing of Peking. Maar goed, Beijing dus. Wonen maar zo rond de 20 miljoen mensen, eigenlijk een land opzicht. En wat een cultuur shock weer, en dat maakt het ook leuk om naar zo’n plek te gaan.

Het was een georganiseerde groepsreis met gids, leuk klein groepje en dat klikte goed. De gids had een heel programma voor ons bedacht en dat hield in dat we erg veel gezien hebben, maar ook veel winkeltjes en fabriekjes die ons van alles en nog wat wilde verkopen. Het was wel duidelijk dat zij een afspraak hadden met de gids, waarschijnlijk verdiende hij hier weer wat mee. In het begin is het niet zo erg, maar op een gegeven moment denk je wel, nee niet weer zo’n winkeltje. Ach we leggen ons er wel bij neer.

Wel heel veel gezien, de bekende muur natuurlijk. Wel heel grappig, toen we daar aankwamen vonden we het jammer dat het zo mistig was. Mist?? Nee joh dit is smog…oh ok. Het was wel een hele klim, maar wel heel tof om daar ook eens rond gelopen te hebben. Maar de smog, dat was jammer, want de rest van de muur was haast niet te zien.
IMG_9106 IMG_9107 IMG_9111

Olympisch dorp zijn we ook geweest, en daar had ik mijn ‘Blade Runner’ momentje. Er waren grote schermen met reclame plus een vrouwe stem met een behoorlijk echo. Beetje zoals Blade Runner, met een beetje fantasie kan je het voor je zien, ik voelde het in ieder geval zo.

IMG_9212

Keizerlijke paleizen gezien, ook geweldig. Hutongs geweest, de soort sloppen wijken van Beijing. Het is wel zo dat deze verdwijnen, komen giga gebouwen voor in de plaats. Weet niet of ieder chinees daar zo blij mee is. Plein van de Hemelse Vrede was niet zo groot zoals ik het in gedachte had. Maar wel top om daar ook rond gelopen te hebben.

En dan het eten. Ja voor het eten moet je gewoon naar China, helemaal top, weet eigenlijk niet goed wat ik allemaal gegeten heb, maar dat het lekker was dat is een ding wat zeker is. Alleen daarom zou ik al terug willen.

En helemaal een feest om overal te fotograferen, mocht niet altijd, maar dan kon ik het zo gezegd niet goed verstaan…

IMG_9022 IMG_9033 IMG_9048 IMG_9056 IMG_9071 IMG_9086 IMG_9092 IMG_9094 IMG_9097 IMG_9178 IMG_9183 IMG_9263 IMG_9264 IMG_9284 IMG_9290 IMG_9292 IMG_9314 IMG_9337 IMG_9347a IMG_9392

Misschien ook leuk