Scroll Top
Ridderpop ’07

Ridderpop…zucht… Dit is niet echt mijn festival, ik hou er niet zo van als je merkt dat het voornaamste doel van een festival is om geld uit je zak te kloppen. Nu snap ik wel dat je dat geld hard nodig hebt, maar toch, het moet niet gaan opvallen. En het valt bij Ridderpop gewoon op. En komt er ook nog eens bij dat het een grote concurent is wat betreft het zoeken naar sponsors. Nu zoek ik sponsors voor Goothstock-festival en heel vaak krijg ik te horen dat men al Ridderpop financieel ondersteund. Aaaahhh, waarom?

Maar goed… Ridderpop dus. Ik ben dus wel gegaan, ondanks mijn gevoelens voor dit festival. Op het programma stond LMD, van Velzen en Di-rect. Tot mijn grote genoegen was het erg stil op het festival terrein, bijna geen sfeer. Geweldig, wat een leed vermaak, oei oei wat ben ik toch slecht. Wat een aanfluiting! Op z’n hoogst waren er zo’n 500 bezoekers. Ik heb LMD en van Velzen gekeken en ben daarna naar huis gegaan. Nee, dit is niet mijn festival, wat een drama. De volgende dag is een goede vriend van mij en radio compagnon Michel ook naar Ridderpop gegaan. Maar hij kwam zelfs het fetival terrein niet op. Verkeerd bandje meegekregen van RarioRidderkerk volgens de security man. Was dus niet zo, maar ach het is toch een drama festival, dus niet tegen in gaan. Laat dan maar…

Voor LMD vond ik het wel leuk dat ze op zo’n groot podium mochten optreden, ik had ze een paar dagen daarvoor nog geinterviewd voor m’n radioprogramma. Super gezellige gasten, en ze hadden er erg veel zin in. Jammer van de opkomst, zo’n band gun je dan gewoon meer.
Snel naar een ander festival!

Misschien ook leuk